Skip to main content

WIJ ZIJN PLANTRESEARCH

INNOVATIVE RESEARCH AND DEVELOPMENT

PlantResearch is een commercieel onderzoeksbedrijf gespecialiseerd in het onderzoeken, ontwikkelen, op gewassen testen, analyseren en registreren van producten voor klanten uit de professionele en particuliere tuinbouwmarkt. Door ons laboratorium met ruime formulerings- en analysemogelijkheden, flexibel in te delen kassencomplex, high tech indoor teeltfaciliteiten en een wetenschappelijke ontheffing voor het telen van medicinale cannabis, is bij PlantResearch alles in huis om u bij te staan bij allerlei teelt- en productontwikkelingsvraagstukken.

Productonderzoek

Bij PlantResearch kun je terecht voor verschillende soorten productonderzoek. Onder meer substraten, meststofformuleringen en biostimulanten kunnen onder allerlei omstandigheden in onze teeltruimtes getest worden. Dit geldt zowel voor algemene aspecten van een product zoals effectiviteit, gewasveiligheid en houdbaarheid, als voor onderzoek op maat. In dat laatste geval kun je denken aan verzekeringstechnisch onderzoek, productscreenings, het testen van prototypes of bewortelingsproeven, maar ook onderzoek naar inhoudsstoffen en nutriëntengehaltes van een product. Plantbiostimulanten kunnen we testen conform de geldende normen. Uiteraard zullen wij altijd rekening houden met specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever. PlantResearch staat garant voor kwalitatief hoogwaardig onderzoek en ontwikkeling. Door onze jarenlange ervaring in planten- en productonderzoek, onze hoogopgeleide onderzoekers en nauw contact met onze opdrachtgevers kunnen we onderzoek efficiënt en doelgericht opzetten. Daardoor leiden de resultaten tot solide conclusies en zal de klant beschikken over waardevolle en betrouwbare informatie.

Productontwikkeling

Van begin tot eind, van concept tot een product klaar om op te leveren denkt PlantResearch mee. Of het nu gaat om het testen van eerste prototypen of juist van een (bijna) marktklaar product, in elk ontwikkelingsstadium kunnen wij een bijdrage leveren! In ons laboratorium is ruime ervaring met het formuleren van potgronden, kokossubstraten, vloeibare (biologische en minerale) plantenvoeding en plantbiostimulanten. Met solide testen beoordelen we de stabiliteit en houdbaarheid. Tot slot biedt ons kassencomplex de mogelijkheid om toepassingsmogelijkheden te testen. Daartoe voert PlantResearch specifiek effectiviteits- en gewasveiligheidsproeven uit. Dit kan zowel op kleine schaal in de vorm van productscreenings als op grote schaal in statistisch onderbouwde proeven.

De producten kunnen algemeen zijn of juist bedoeld voor specifieke toepassingen, zoals vloeibare orchideeënvoeding voor consumenten of een product dat een tomatenplant beter bestand maakt tegen de stress van het overplanten bij de teler. Naast reguliere sier- en groentegewassen is er ook veel expertise rondom producten voor medicinale cannabis in huis.

Productregistratie

De afdeling registratie ondersteunt het traject tot toelating van meststoffen, biostimulanten en substraten door overheden voor klanten.

Daartoe worden de product labels en veiligheidsinformatiebladen opgesteld en gecontroleerd. Ook wordt de wettelijke juistheid van teksten op internet en in folders en reclamemateriaal gecontroleerd en wordt de klant geadviseerd over eventuele aanpassingen die nodig zijn om binnen het wettelijke kader te blijven.

Naast de registraties verzorgt de afdeling ook de invoervergunningen voor landen waarvoor dit nodig is en eventueel andere import- en exportdocumenten. Voor organische meststoffen en substraten zorgt de registratieafdeling dat de juiste fytosanitaire certificaten worden aangevraagd en verzorgt het aanvragen en vernieuwen van de certificering voor gebruik in de biologische landbouw. Tevens is de afdeling aanwezig bij audits door de certificerende instanties op de productielocaties.

Verder beantwoordt de afdeling vragen van registrerende instanties en buitenlandse vertegenwoordigingen.