Skip to main content

RESEARCH

Plantbiostimulanten

Plantbiostimulanten zijn stoffen of micro-organismen die een positieve invloed hebben op de groei, kwaliteit, voedingsopname en/of de tolerantie tegen abiotische stress (b.v. droogte, zout, hitte) van gewassen. De werking vormt een aanvulling op die van meststoffen. PlantResearch heeft veel ervaring in huis als het gaat om onderzoek naar de werkzaamheid en gewasveiligheid van plantbiostimulanten, elicitors en biomeststoffen Uiteraard worden daarbij de omstandigheden aangepast aan de wensen van de klant, waarbij we gebruik kunnen maken van onze fytotrons en kasfaciliteiten. Voor de werkzaamheid zijn fysiologische testen ontwikkeld en beschikbaar. Tevens is het mogelijk om het werkingsmechanisme en effectiviteit van een product te laten onderzoeken op moleculair niveau. Vanzelfsprekend kun je bij PlantResearch ook terecht voor het ontwikkelen van nieuwe producten op basis van bekende of nieuwe plantbiostimulanten en grondstoffen.

Vloeibare meststoffen

PlantResearch houdt zich bezig met de ontwikkeling en verbetering van samengestelde, vloeibare minerale en biologische meststoffen. Voor vrijwel elk gewas of teeltsysteem kan PlantResearch de ideale meststof ontwikkelen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de wensen en eisen van de opdrachtgever. PlantResearch ontwikkelt ook maatwerkoplossingen voor de consumentenmarkt zoals voeding voor keukenkruiden of kant-en-klare voeding speciaal voor verticale tuinen.

PlantResearch heeft zich tevens gespecialiseerd in vloeibare meststoffen met net dat beetje extra. In ons eigen R&D laboratorium werken we aan innovatieve oplossingen voor geconcentreerde samengestelde meststoffen. In onze eigen proefkas voeren we bemestingsproeven uit, waarmee snel een indruk kan worden verkregen van de effectiviteit van de ontwikkelde producten.

Teeltsubstraten

PlantResearch beschikt over expertise voor de ontwikkeling en toetsing van met name organische teeltsubstraten. In onze proefkas voeren we bemestings- en effectiviteitsproeven uit waarmee we afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever het optimale substraat kunnen samenstellen en testen. Hoewel we zelf geen steenwol of andere inerte substraten ontwikkelen, is onze proefkas wel uitgerust met moderne teeltsystemen om bijvoorbeeld effectiviteitsonderzoek te doen naar deze producten.

PlantResearch heeft al vroeg ingezien dat het toepassen van kokosproducten als gedeeltelijke vervanging van veen een duurzaam alternatief is. Dit heeft onder meer geresulteerd in een hoogwaardig kokos/veensubstraat, dat volledig vrij is van dierlijke (rest)producten. Het voldoet daarmee aan de eisen voor export naar landen met de strengste fytosanitaire regels.

Bio certificeerbare producten

PlantResearch is van vele markten thuis. Onze technische afdeling is erg kundig in het bedenken en maken van allerhande teeltconstructies om complexe idee├źn voor teelt en onderzoek vorm te geven. Denk aan het geautomatiseerd toedienen van een grote hoeveelheid verschillende producten in verschillende doseringen en het opvangen en recirculeren van de drain. Dit kan zowel wanneer potten gebruikt worden als op een teeltgoot.

In onze fytotrons zijn temperatuur, luchtvochtigheid, licht intensiteit en lichtspectrum volledig te reguleren waardoor proeven met name in de kiem- en startfase van gewassen goed uitgevoerd kunnen worden.

Verder beschikken wij ook over rhizotrons voor bewortelingsproeven. Met behulp van een rhizotron kan de wortelgroei goed in kaart worden gebracht bij toevoeging van bijvoorbeeld plantbiostimulanten.

PlantResearch heeft zich gespecialiseerd in het maken en ontwikkelen van greenwall constructies en bijbehorende plantenvoeding. Er zijn diverse systemen voor verticale tuinen en groene gevels ontwikkeld voor zowel buiten als binnen gebruik. De systemen beschikken over een geïntegreerd irrigatiesysteem en kunnen decoratief (bijvoorbeeld met exotische beplanting) of functioneel (bijvoorbeeld een kruidentuin) van aard zijn. Voorbeelden van deze verticale tuinen zullen te zien zijn op ons nieuwe kantoorgebouw.